Šamanův letní tábor

Den šestý

snídaně: vajíčková pomazánka, chléb
svačina: ovoce
oběd: aljašské kuře s přírodními bylinkami rýže
svačina: rohlík, jogurt
večeře: aljašské těstovinové provázky s omáčkou italských osadníků z Bologne

21:10 teplota 21 st. C, jasno

Polojasno a výhled do údolí, do kterého se opíralo sluníčko v nás vyvolalo naději, že i dopolední program se podaří. Někteří nejstarší osadníci odjeli na výlet za památkami Pelhřimova, kde určitě navštíví muzeum rekordů a určitě si dají i výbornou opočenskou zmrzlinu. Jejich návrat je počítán těsně před večeří, na cestu dostali balíčky,  aby nám nestrádali hladem ani žízní. Zručnost dnes prověřily výrobky z marcipánu, ale museli jsme je rychle vyfotit, protože ihned po vyrobení je malí osadníci chtěli sníst. Ale podařilo se a ve fotogalerii je uvidíte a oceníte sami zručnost Vašich ratolestí. Pohybová hra se dnes jmenuje zlatokopecké mety a opět snažení jak dosáhnout nejlepších výsledků a dosáhnout co nejvíce dolarů do celotáborové hry zjistíte na fotkách, které ihned jakmile dojede poštovní posel je pověsíme na náš web.
Nyní se zde pomalu zatahuje, ale je teplo 20 stupňů a tak odpoledne si oddíly budu zajišťovat dle vlastnách zájmů a dle zájmu dětí. Polední klid využijeme k odpočinku, abychom odpoledne mohli opět vyrazit do okolí a zahrát si dobrodružství se zlatými valouny.

Bazén máme vyčištěný a čekáme na naplnění od dawsonských hasičů, aby jsme v dalších slunečných dnech mohli strávit čas koupáním a dováděním v průzračné čisté vodě aljašské přírody.

Zatím tedy hezký den a nevečer se opět ozveme z youkonského údolí.

Hlásíme se mimořádně ze slunečného yukonského údolí. Svačina byla absolutně výborná. Lehký jogurt a ještě vypečený, křupavý a mákový jedinečný rohlík.
Existence této šmakulajdy která má i enormní množství jemných vitamínů Dává záruku a jistotu zdravé výživy. Máme jogurt rádi on dává sílu a energii.
Sluníčko nás uvítalo po výborném obědě, který jste sami vybrali a moc děkujeme za výběr, protože oběd byl fakt skvělý.

Podvečerní program se nesl v duchu dawsonského promítání pro nejmladší osadníky, kteří sledují film o zlaté horečce. Střední kategorie zlatokopů hraje fotbal a vlastně jsou zde namíchány všechny kategorie a nejstarší odpočívají po náročném pelhřimovském putování a někteří z nich dokonce hrají fotbal také. Huráááááááá máme napuštěný bazén. Díky Kletečenským hasičům a jejich ochotě. Děkujeme, dnes dobrou noc s oddílem 5 a 6, protože se včera nepodařilo ani přes naše veškeré snahy zajistit jejich fotografie. Byli schováni ve svých doupatech tak kvalitně a dnes tedy vše napravíme.